Zamija

95,00 kn350,00 kn U cijenu je uračunat PDV.

Promjer tegle – 12cm / 19cm / 23cm / 27cm / 30cm

Očisti

Keramička tegla

Keramička tegla

Dostava za okolicu Zagreba

Dostava za okolicu Zagreba

SKU: N/A Kategorija:

Opis

Zamioculcas zamiifolia je sukulentna biljka porijeklom iz Afrike. Pravi hit postala je krajem dvadesetog stoljeća, zahvaljujući nizozemskim uzgajivačima biljaka, koji su je počeli masovno prodavati. Istovremeno liči na paprat i na sukulent, i zbog interesantnog izgleda i lakog održavanja često se koristi za uređenje enterijera te ju u svom domu imaju čak i mnogi neljubitelji sukulenata. Biljka ima debelie listove s izrazito uspravnom stabljikom, tako da je odlična ako ne želite biljku koja zauzima previše prostora. Po feng šuiju, zamija aktivira polja sreće i novca u domu. U Maleziji je poznata pod nazivom biljka novca. Vjeruje se da će donijeti blagostanje vlasniku i zato se može vidjeti u mnogim domovima i uredima.
U zemlji se nalazi gomoljasti dio, tzv. rizom u kojem biljka skladišti rezerve vode.
Biljka cvjeta u razdoblju od sredine ljeta do rane jeseni neobičnim cvijetom (pomalo nalik na cvijet kale), a koji se nalazi pri dnu stabljika.

Važno je napomenuti da je Zamioculcas zamiifolia biljka koja može izazvati trovanje ako dođe do gutanja nekog dijela biljke!

Kućna njega:
Izbjegavajte prekomjerno zalijevanje, dopuštajući vrhu komposta da se osuši prije ponovnog zalijevanja. Zimi je potrebno manje vode. Špricajte lišće s vodom redovito, a idealna temperatura je iznad 15°C.
Idealno bi bilo da se svake godine Zamija presadi u veću teglu, kako bi se omogućio daljnji rast biljke.

Dodatne informacije

Zamija

Extra small (visina biljke 30 cm), Small (visina biljke 50 cm), Medium (visina biljke 70 cm), Large (visina biljke 90 cm), Extra large (visina biljke 110 cm)