Spatifilum

60,00 kn400,00 kn U cijenu je uračunat PDV.

Promjer tegle – 17cm

Očisti

Keramička tegla

Keramička tegla

Dostava za okolicu Zagreba

Dostava za okolicu Zagreba

SKU: N/A Kategorija:

Opis

Spatifilum je popularna kao biljka koja ne iziskuje puno vremena i brige. Cvjetanje može započeti u proljeće i trajati do nekoliko mjeseci te polako dobivati zelenu boju. Ne samo da ove elegantne biljke izgledaju dobro, već mogu poslužiti i kao čistač zraka.

Kućna njega:
Držite podalje od propuha ili izravne sunčeve svjetlosti. Štetno ako se pojede te nadražuje kožu i područje oko očiju.
Za održavanje spatifiluma bitno je znati da spatifilum lovi sjenu i nije mu potrebna direktna sunčeva svjetlost. Kada spatifilum dobiva previše svjetlosti lišće postaje žuto, a na listovima se pojavljuju smeđe točke.
Spatifilum održavajte na temperaturi od 20-25 stupnjeva, a zimi ga odmaknite od prozora i vrata koji se često otvaraju. Spatifilum je biljka osjetljiva na umjetna gnojiva, stoga kod prihranjivanja, koje je najbolje provesti u proljeće kako bi biljka imala energije za cvjetanje, koristite organska gnojiva.
Pošto je tropska biljka, spatifilum održavajte tako da ga dobro natopite vodom, a potom ostavite da se zemlja suši. Kada je biljka žedna lišće će klonuti, i to je znak da biljku treba zaliti. Tokom vrućih, ljetnih dana biljku zalijevajte jednom tjedno i lišće špricajte vodom.

Upija štetna zračenja

Ova zanimljiva sobna biljka poznata je i kao prirodni pročišćivač zraka. Naime, učinkovito neutralizira elektronsko zračenje te smanjuje toksične plinove poput ugljičnog monoksida i formaldehida.

Također smanjuje razinu plijesni i vlage pa ju je dobro držati i u kupaonici. Važno je znati da je sok mirnog ljiljana otrovan pa ga zbog toga treba držati što dalje od znatiželjnih kućnih ljubimaca i djece.

Zalijevati jednom tjedno.

Dodatne informacije

Spatifilum

Extra small (visina biljke 25 cm), Small (visina biljke 40 cm), Medium (visina biljke 60 cm), Large (visina biljke 80 cm), Extra large (visina biljke 100 cm)