Iris-bunt od 20 kom

150,00 kn U cijenu je uračunat PDV.

Cijena bunta koji sadrži 20 komada.

Za narudžbe iznad 100 komada (5 bunta) molimo da nas kontaktirate ili pošaljete upit.

 

Proizvod: Irisi
Model:Bunt irisa
SKU: BNT000010
Stavlja na tržište: Blooming d.o.o.
Zemlja porijekla: EU

Boja *

Odaberite boju:

Očisceno / neočišćeno

Staklena vaza

Vrečica

Kategorije: ,

Opis

Riječ Iris znači duga. Iris je cvijet grčke božice Iris koja je glasnik ljubavi. U jeziku cvijeća Iris simbolizira rječitost. Endemska vje rsta u Hrvatskoj i najčešće je rasprostranjena u brdskim područjima kontinentalne Hrvatske. Latinski naziv ove biljke potječe od starogrčke božice Iride, a hrvatski naziv potječe od žene starogrčkog boga gromovnika – boginje Perunike iris.

Iris je bio simbol i kralja Francuske, a druge su kraljevske porodice i monarhije posuđivale ovaj cvijet i stavljale ga na svoju zastavu, a to nisu radili s niti jednim cvijetom do tada. Danas se može pronaći više od 200 sorti perunika. Iako su danas popularni veliki cvjetovi, neke sorte koje su se tradicionalno, vjekovima, uzgajale su prisutne i danas.

Irisi dolaze u mnogim bojama poput plave, ljubičaste, bijele, žute, ružičaste, narančaste, smeđe, crvene, pa čak i crne.
Na temelju svoje boje, šarenice prenose različite poruke. Plavi iris simbolizira vjeru i nadu, žuti iris simbolizira strast, dok bijeli iris simbolizira čistoću.

Životni vijek oko 5 dana.